Kouzelník Žito
Anotace: Báseň z 5.září 2000
Kouzelník Žito
zaklel sám sebe
do blikajícího semaforu
na tisíc let
a teď je mu to líto
Na těch tisíc let
co rabín Low každý večer
klidně znovu usíná
a smrtka na orloji
se směje lidským vteřinám
To Tycho de Brahe pořád spí
stějně už dávno není
v Praze vidět na hvězdy
Jenom na chvíli na konci léta
kolem třetí nad ránem
kouzelník Žito hvězdy rozsvěcí
ale vidí je jen ti
kdo nemají oči plné slz.
Přečteno 407x
Tipy 4
Poslední tipující: NikitaNikaT., James Libustka, Jana M.
Komentáře (2)
Komentujících (2)