Máš ráda..
Anotace: .. vánoční koule?
Máš ráda vánoční koule?
lesklé, i ty s mlžným matem
znám flétnu z kouzelné hole
když se jí dotknu rtů hmatem
všechny se roztočí kolem
Slunce - slunovratu hvězdy
pak mého hraní vrcholem
Jsi, můj sen, můj smysl šestý
rudý Mars, Merkur jak puzzle
ve zlatě Venuše žhavá
Zemi modř stín napůl smázl
Saturn, Neptun, Uran, barva
různí se zraku v odstínech
když Sluncem prskavky řádí
Pandora viděna v kinech
k exoplanetám se řadí
stříbrný Jupiter s okem
pln kudrlinek jak z vaty
ztratil pás, jenž veletokem
oblaků proslul, bohatý
o další třpytku z hvězd navíc
která v něm uvízla navždy
po nárazu, do snů kvapíc
zvědavost natolik dráždí
až mě plyš snu taky spolkne
z vánoční koule dál hraji..
slyšíš, jak v andělské lokně
zvonečky slz zní potají?
Přečteno 468x
Tipy 32
Poslední tipující: Gabrielle, Simísek, James Libustka, Markéta Hl., Psavec, Žqáry, la loba, PIPSQUEAK, Doradan, Tanzania, ...
Komentáře (8)
Komentujících (7)