Keď začal vôkol víriť
prach biely ako čerstvý sneh,
pocítil strach.
Už nezáležalo na tom,
čím bol a kam išiel,
aj keď práve to kričal
v ústrety vetru.
Neboj sa,
zašepkal piesok skôr,
než ho vsal do seba:
To ťa len ťažia spomienky.