Uctivé stáří k nám i k Vám
Anotace: věnováno mým prarodičům...:-)
I ty staré ruce, které již nemohou,
ruce starých lidí s šedivým srdíčkem,
s důvěrou a bez otázek Ti pomohou,
a děkovat nemusíš s naučným slovníčkem.
I ty vrásčité a hluboké oči,
zamávají Ti řasami na pozdrav,
a nebijí jak venkovský kočí,
do stáda zapřáhnutých krav.
I ta stará duše s nadhledem,
ukonejší smutek méně bolestným,
zmírní Tvůj pláč skromným pohledem,
ač není v Tvojí duši častým pocestným.
I ta dávná pravda, že staří lidé jsou moudří a ctění,
ta za realitou pokulhává ztěžklými kroky,
a pokud jste došli až sem v mlčivém čtení,
věřte, že i Vy budete mít jednou roky…
Přečteno 317x
Tipy 21
Poslední tipující: jitka.svobodova, Gabrielle, Lexisa, carodejka, Danga, Psavec, labuť, Já sám, CULIKATÁ, Mbonita, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)