básnička OKOLO SVETA
Anotace: Zoberte deti,zoberte atlas, kašlite na pas a cestujte. Prajem všetkým príjemnú púť.
Z Bratislavy v jedno ráno
vyplával som ,deti, áno.
Na lodi a úplne zdarma,
priamym smerom do Komárna.
Cez Maďarsko do Rumunska,
niekedy je cesta úzka.
Pozrel som sa občas hore
a tu zrazu, Čierne more.
Keď preplávam Čierne more,
dám sa potom smerom dole.
Zastavím sa v Istanbule.
Nádrž nafty je na nule.
Doplním pohonné hmoty,
vodu,jedlo,do foroty.
Zvládnem každú opravu
a vyrazím z prístavu.
Za Cyprom, to by som chcel,
pozrieť sa na Izrael.
Cez Suez a more Rudé,
chcem už stáť na rodnej hrude.
Bosí ba aj obutí,
zakotvíme v Džibuty.
Kormidelnik ,menom Rišo,
chce navštíviť Mogadišo.
Tak to teda Rišo nie,
Tadiaľ cesta nevedie.
Musíme, kamoš môj zlatý,
bez zastávky, do Kalkaty.
V oceáne Indickom,
nastal v plavbe veľký zlom.
Stále sú obrovské vlny.
Všetkým sa žalúdok vlní.
Už sme vedľa Sumatry.
Stále myslím na Tatry.
Keď zbadám austrálske brehy,
v Tatrách sa už topia snehy.
Tazmánia ,Zéland Nový
Tam nemajú signál Novy
Cez Fidži na Vanuatu,
tam si chcem postaviť chatu.
A na ostrov Veľkonočný,
dorazíme strašne lační.
Chytíme nejakú tresku.
Čerstvú a nie ako v Tescu
Opravíme v lodi dieru
Pozrieme si Limu v Peru
Ešte také 2-3 míle ,
chvíľu pobudneme v Chile
Začína byť trošku zima
pri rovníku bolo príma.
Chceli sme ísť práve sem?
V diaľke je Ohňová zem.
Tak jej rýchlo zamávaj
pred nami je Uruguay.
Pri kormidle Rišo vyje:
,,Ja chcem ísť do Brazíliééééééé!“
Z posádky už všetci vyjú
zastavíme teda v Riu.
Pri Afrike som už chorý,
ešte rýchlo na Azory.
Ach ,Doverská úžina
Hľadám ústie do Rýna
Za pár dní sme na Dunaji
už sa cítim ako v raji.
Ešte Viedeň, potom Blava
prestáva ma bolieť hlava.
Prestáva ma bolieť brucho,
len v krku mám trošku sucho.
Už som doma milé deti
ako ten čas rýchlo letí.
Pred chvíľou som úplne zdarma
plával priamo do Komárna
Komentáře (5)
Komentujících (3)