Jsi jako příběh
prostoupený smyslem
poselství které obsahuješ
přesahuješ látku příběhu
proto se mi líbíš ty
nevznikáš totiž z faktů
ani z praktické snahy
jsi protiváha malosti
kterou pocituji
tváří v tvář věcem
jež neumím pochopit
ve vší rozmanitosti
by to nikdo neřekl líp... ST***
06.12.2010 13:44:00 | Kapka
Proč se mi líbíš Ty?
Tvé příběhy jsou vlákna hedvábí v své nekonečné délce
Nádherné kaleidoskopy, co s každým pootočením se mění
na dech beroucí obrazy a pocity
jsi kompas vzdušný, zemský, podvodní
však rozhodně ne o jediné střelce
s nímž směry ubírají se, a plynou, letí v okamžení
jsi světlo světlušek, i majáků, i pochodní…
klaním se Ti muži, Tvé podstatě i umu řečnění
v Tvých slovech totiž nádherné je ženštění…
06.12.2010 13:01:00 | šuměnka
ve spisech starých mistrů
hledám čas
co tvaruje nás
hlas co dílo křtí
dává mu kontury
člověka
filosofa,badatele
s tváří vědoucí
jak dny tančí v kruhu
až před branku poznání
toho druhého
prvého...či stého
v pravdě oblečného...
ST
06.12.2010 12:25:00 | Mbonita