Roztříštěné město
Anotace: Kralupy 1945 (pisňový text)
Sirény poplach ječí
jako mnohokrát předtím.
Skutečné nebezpečí
sem bohužel teď letí.
Běs, hrůza a panika.
boj, boj, boj se o přežití!
Každý někam utíká.
Zkáza se dolů řítí.
Do krytů či do polí
kroky jejich spěchají.
Se smrtí teď zápolí.
Ta se s chtíčem netají.
Město je roztříštěno,
prach usedá na cesty.
Syn ti zemřel, milá ženo.
Není ani nevěsty
Listuji vzpomínkami
a ve vlastních představách,
zmítaných teď válkami,
vidím blízké na márách
A co cítili oni?
Když nic dělat nemohli.
Jen doufat, slzy ronit
a nebo se pomodlit.
Přečteno 367x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka
Komentáře (4)
Komentujících (2)