Protest
Anotace: K poctě stávce...a Jiřímu Wolkerovi
Byli tu,
stáli,
transparenty v rukou,
trochu se báli,
však pískali,
a srdce jim tlouklo.
Volali po změně,
po obratu státním,
po lepších platech,
a přístupu adekvátním.
Říkali: "Nechceme"
Křičeli "Dost!"
V mysli už reformy,
a na srdcích zlost.
Systémy zlodějů,
kmotrů a lobistů,
co přihrávaj poslance,
s grifem hokejistů,
a když se trefí,
na malé místo v brance,
místo potlesku peněžní odměna,
na to však volič,
chudák,
tenouče zasténá,
když s kapsy vysolí,
o pár tisíc více.
A tak si chováme,
na hrudi své,
slovutné pány "študované",
takzvané,
Státní piavice.
Přečteno 307x
Tipy 4
Poslední tipující: Dona Quixote, CULIKATÁ, ewon
Komentáře (1)
Komentujících (1)