Láska z pekla
Anotace: taková oddechová - na neděli
Sbírka:
Pohádky
* * *
Smutná byla dívka Tekla
modlila se na zem klekla
za mámou chtěla do nebe
Jenže Tekla cestu spletla
načež klekla u bran Pekla
Bránu otevřel starý Lucifer
děvče Tekla tak se lekla
že v tu ránu sebou sekla
Její máma nad ní bděla
od bran pekla cestu svedla
A když vstala láskou vzplála
u nohou jí mladík stál
rudou růži Tekle dal
Tak si chvíli povídali
do sebe se zakoukali
Když polibek Tekle dal
svatební zvon zacinkal
pak mu dala svoji duši
jak se patří jak se sluší
Šťastný hoch a šťastná Tekla
žhavou lásku mají z pekla
Milují se vroucně věřte mi
mají už nyní nebe na zemi
Nikdo neví kde najde
štěstí nebo lásku pravou
možná před pekelnou branou
* * *
Přečteno 382x
Tipy 30
Poslední tipující: Maryje..., strašidýlko-střapatý, Kapka, Holis, vodnař, labuť, zenge, Psavec, jedam, Roger, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)