Tma jak v kobce podzemní
A já tu stojím sám
Kolem mě ticho a zase jen ticho
A najednou zdá
Jakoby černé nebe nade mnou
Na zem se snášelo
A ta barva jeho černá
Mnou prosakuje
Jak když piják
Tuš nezadržitelně nasává
A já tak dokonale splynul
S klidem a tichem noci …
...noc, která se nitrem rozprostírá,
svým zvláštním klidem city usmířila...
...tam někde uvnitř nejhlubší tmy světla jas,
však vidět ho dokáže jen někdo z nás...