Ostrov jménem Ostrovy ticha
Kometa, která nepřeletí přes oceán,
zhasne na jeho dně jako
ryba s hořící ploutví, kterou
nebavilo již lákat dravce světlem
. . . . .
Zajiskřilo to mezi
Ostrovy ticha
a Pátek si pomyslil, že
je to bouře posměchu
za to, že on neumí
vykřesat oheň, protože se
živí živým masem, leč nástrojů
k usmrcení není
. . . .
a on ty malé tvory
nechtěl sníst nehybné,
protože mu hýbalo žlučí
pomyšlení, že oni
nebudou seznámeni
se svým koncem
. . .
on by s ním chtěl
být obeznámen,
i kdyby věděl,
že ho sní k večeři
ti šílení lidé z krvavého úsvitu,
žijící hluboko v nitru
chrámových svatyň,
kteří preferují pouze
ztroskotance a návštěvníky Ostrovů
. .
on byl přece jenom
už nějaký ten pátek
odepsán vlastnímu osudu
.
a zemřít chtěl důstojně
.
důstojně se chtěl rvát
o svůj život,
jako šelma,
která chodí po dvou končetinách,
a po čtyřech, když
už není zbytí
…z posledních sil…
stárnutí na Ostrovech
je samo o sobě věčné
…pouze ticho vás provází po celý den…
Přečteno 286x
Tipy 6
Poslední tipující: Gabrielle, Danga, Květka Š., Skalsky Pavel
Komentáře (1)
Komentujících (1)