Předvánoční
Anotace: Poezie-verš volný
Zvolna krátí se den některým rozum, Ježíšek-panáček
zas dudlá z audií marketů,
oblbování lidiček sám Goebels by záviděl.
Kupujte! Nemáte za co? Nevadí!
„Profilumpi“ vám půjčí bez ručitele za tři sta
procent er-pé-es-en bratru, nebral by jen vůl!
Pro týdenní splátky přijde osobně Boris…
Ovečky kupují zbytečnosti… uplácejí svědomí,
blízcí
budou mít radost… alespoň jednou v roce.
Plazmu dědkovi, když neni na mlíko, dovču u moře mladým,
vloni byli tam sousedi… Svátků třeba užít,
napřesrok mohou být pod mostem.
Kdyby ten z chlívku, co nechal se křižovat
jak praví pověst
věděl, a viděl to vše,
posral by se i hořce zaplakal.
Proč nemít rádi bližní své každičký den… či být k sobě
alespoň slušní?
Jak pohani jen přivítat slunovrat a škopek salátu dát
raději
za oběť bohům?
Krásná to idea, jenže jak známo,
kapři svůj rybník
nevypustí a prachy musej se točit.
Přečteno 341x
Tipy 3
Poslední tipující: Pétík, come-past
Komentáře (1)
Komentujících (1)