Prozření
Anotace: Tato báseň zahajuje poslední ze třech sbírek mé depresivní poesie, které samy dohromady tvoří sbírku Denní Cyklus.
Sbírka:
Spalující Večer
V mojí hlavě tiché hlásky velí kam a kudy,
mnozí neví kde se berou, já ano, jsou to pudy,
jsou to věci, které k chůzi nutí i mrtvoly,
jsou to důvody bez myšlenky plnit své úkoly,
je to láska, je to vztek, nenávist i zlost,
je to strach i odvaha, ba i žárlivost.
Drogy jako provázky z rukou mých jdou k nim,
o tom že je odstraním v hloubi duše sním.
Zkoumal jsem ty provázky, výsledků se bál,
toho co jsem zjistil by se nikdo nenadál.
Co jsme vlastně zač, řeknu to již po sté,
programy pro přežití, složité přec prosté,
jsme jen nástroj stvořený pro přežití druhu,
jsme jen prostředek pro zakončení kruhu,
vaše láska k dětem jen nástrojem má býti,
geniální zbraní v boji o přežití.
Toto říká člověk kterému je k zblití,
neb ví co jsou city, přesto něco cítí.
Přečteno 425x
Tipy 16
Poslední tipující: Pelican, j.i.ř.í.k, Anjesis, Dragita, Gabrielle, umělec2, Dameira, Sweet KiWi, CULIKATÁ, Danga, ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)