Na křídlech labutí
v hladině jezera
krásný čas přeju ti
(nejen)Štědrého večera
24.12.2010 10:28:00 | Kapka
Svátky vánoční...toť radost,očekávání i smutek,ať se ti daří i nadále spojovati nepředstavitelné se známým ... a k tomu holeti...hezky vyjádřené rozpačité nálady!:)
23.12.2010 12:11:00 | střelkyně1
,,říkám Ti
těBůh Hogboone“
a často s Tebou hovořím;
slovy, co zvuku neplatí
co jdou svým vlastním posunem
a když míjejí starý Řím/
a /su/ na které sedíš
tak křídly máchaj´ke spasení
Ty chráníš svoje mohyly
Vánoční mašle na Tě hledí
A na plachtoví hned se mění
co stabilitu posílí…
tak neleť, zůstaň na palubě
i s tváří, co se neholí
buď slyšen šepot
křídel v hudbě
snáší se k Tobě jejich třepot
…úžas je stav, co nebolí...
22.12.2010 20:17:00 | šuměnka
jsi muž na měsíci
co ho navštívil lidský anděl
v podobě andělského člověka
ženského rodu
v literárním pojetí
napětí z darů odebral Ti z ramen
a řekl
amen Básníče
a dávej se dál po kouscích
jako bonbony
poklony ti skládat nebudu
jen zašustím letkama
a tradááááá však víš
když mne dohoníš..budu hrát ti na šalmaj
koledy a nabízet drobné cukroví
a prosím..dál ve svých básních sni
maluj obrazy
secesní,barokní i všední
ukládám si je do kancionálu
iluminuju je a rámuju prachem hvězd
vánočních..i těch svých...
ST
22.12.2010 15:36:00 | Mbonita
Přeji krásné neope/p/řené vánoční svátky...
Těším se na další Tvé Enigmanovské básně...
Prožij vánoce stejně tak ulítle...(na kteréže planetě?)
Plno lásky -Tobě...
a všem tady na Literu...
22.12.2010 12:45:00 | pejrak