Zastav se na chvíli
nech tiše listí padat ze stromů
lehce dopadnout na barevnou zem
nech vánek ať si hraje s tvými vlasy
ať je splétá
a pak nechává volně padat na ramena
roztáhni paže nebraň se jeho objetí
ucítíš jak tě jemně svírá
a nutí tě se usmívat
zakloň hlavu
vyhlížej ptáky hledající větev na kterou usednou
sleduj je za letu
dá se toho od nich hodně naučit
zavři oči a poslouchej píseň podzimní
není tak teskná jak ji má člověk zažitou