Pohřbené archaismy
Anotace: v kryptě, ve tmě...odpočívají
V podzemním prostoru,
hluboko v prastaré kryptě,
pod chrámem jezuitů, kteří mlčí
jenom v přítomnosti boha,
spí spánkem pokojným
archaismy, které daly
navždy sbohem...
...pohřbeny tam, kde
nedoléhá světlo...
jsou starší jak svět
a když se zrodily,
duchové ještě
nekráčeli ve stínech...
jenom archeolog
zkoumá jejich
původní význam...
...a nestačí se divit
jak cize znějí ostatním...
Přečteno 315x
Tipy 12
Poslední tipující: Gabrielle, Mbonita, Jiná, Květka Š., januve, hašlerka
Komentáře (0)