Propíjím se k tiché noci
snažím se propít
k tiché noci
tohle víno
má mě v moci
koledy
i rozsvícené stromky
utopím na dně
téhle první sklenky
pak musí přijít další
ať se mi kapr
na pánvi hezky smaží
pak třetí, čtvrtá, pátá
co to?
snad ježíšek už k nám chvátá…
ne,
to se mi jen zdálo
těch skleniček
bylo ještě málo
salát je na stole
svíčky hoří
pomalu se k nám blíží
ten hod boží
a opice?
v nedohlednu
usedněme ke stolu, tedy
doufám,
že ne úplně naposledy
a jezme
nuže své sklenky se opět chytnu
nebudu jí nevěrná
své rty
jí ráda opět poskytnu
má láska k ní je nezměrná
náhle zvonek zvoní
tichá noc je tu
díku bohu,
už bude brzo po ní
vrávoravě pokleknu
dárek si rozbalím a naleznu
vytouženou opici
však zatím
ještě spící
další sklenka
další flaška
z téhle noci
je pro mě
už jen fraška…
Přečteno 448x
Tipy 13
Poslední tipující: Judita, Gabrielle, trov, James Libustka, Isquieasuus, jedam, CULIKATÁ, Houda, L.
Komentáře (0)