tak já taky raději ticho budu :-)
přesto trhám si tmu i ticho
jen pro sebe
abych zahlédla světýlko i šepot
zabrzdila
přidala plyn
zaslechla úzkost
přitvrdit
rozněžnit
09.01.2011 21:13:00 | zelená víla
:)
02.01.2011 00:25:00 | Lilien
Letěla s tichem
téměř bezvětrně
Kouř stoupal svisle vzhůru
opájela se smíchem
jako škvrně
až narazila na svou partituru
co v nekonečnu variacích
dostává…
V nákladu pyramid
ho bezděk potkává
jak do barev se ztrácí
když zkouší vítr zachytit;
v nástěnné malbě
na skicácích
v stupnici o dvanácti odhadech
v proudění, v salvě
v meteorových mracích
Rojivá mysl nezná břeh…
šeptá mu: rozšiřte své stupně
komodore
pastýřka draků sytí variace
/ a nezní mu to zpupně /
Vítr je víc než tvorem
co slouží k odhadu
A k němuž chce se vracet…
„Krásný den pane Beauforte
Rozhodně nejste za mnou pozadu…“
01.01.2011 13:48:00 | šuměnka