Až budu chtít zase na chvíli vzlétnout, jsa bez křídel, zase k tobě zavítám...
06.01.2011 00:59:00 | Špáďa
L e ž e l a
s hlavou ležérně podepřenou
A v obrazech zelené duhovky
rostlinných artefaktů
hromaděných déle než věčnost sama
se odrážela mračna ztemnělá
co nebesy se nad rovníkem ženou
a dotýkaj se kmenů v skrápějícím aktu
a otvírají kvetoucí to panorama
Pak její vůně k pohnutí ho přiměla
se otočit. A říci; „Ženo,
chci dotknout na chvíli
se Tvojí neproniknutelnosti
Tvé plaché divokosti
Tvého hájemství…
A někde uvnitř, hluboko
pod přísným hledem Attily
pod jeho bičem boží bdělosti
se přesto kmeny proměnily na kosti
a zeleň na kůži, květy zas na vnadidla
co rozvít toužila se do ženství
..a v ústech vláhy chuť a v klíně božská jídla…
05.01.2011 15:28:00 | šuměnka
zachytit tě ve tvých fascinujících prstokladech je fuška... ale příjemná..
04.01.2011 20:16:00 | zelená víla