V TEPNÁCH HŘÍCHU
Kaštanově modřínové oči,
ohlušující ticho šumí nocí zázraků.
Cit vášně do nás vkročí,
uvězněni v bezmoci přízraků.
Roztáhneme křídla vesmíru
a rozpustíme se v notách hvězd.
V černobílých klapkách klavíru,
skrčení do prstů v pěst.
Jen tóny a sny umělců,
vkreslené do duše snílků.
Naplní misky vah učenců,
z nebe na zem popadaných andílků.
Třpytavě hedvábné slzy,
rozlité do tváře utrpení.
Těch andělů,co tak brzy,
padly na oltář zapomnění.
Z nebeských těles smíření,
roztáhli závoj pokušení.
Co do krve v tepnách srdce pramení,
v hříchu lásky byli odsouzeni.
Přečteno 281x
Tipy 22
Poslední tipující: Lorraine, la loba, Psavec, Danga, Mbonita, korncaffe, Divoženka1, CULIKATÁ, labuť, Kubino 2, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)