CHLADIVĚ ZIMNÍ
Měsíc v šišatých závějích mraků,
panuje stříbrnou epochou zimy.
Tancuje ledovou tříští soumraků,
na divadelní sněhové pantomimy.
V krystalu vloček aplaus chladu,
doznívá a tuhne do rampouchů.
Z bílého třpytivého studeného pokladu,
tají,křupou cinkavé pavučinky pavouků.
Zamrzlý obraz polárního dne,
pohltí bílá štiplavě prochladlá tma.
Pálivý vítr zamrzlé nádechy žne,
když do popraskaných rtu,vetře se jazyků kra.
Zebou v rukavicích zaťaté prsty,
fialový chlad na ošlehané ztuhlé tváři.
V naději tepla oblečení vrství,
smutně hledají jaro v kalendáři.
Přečteno 225x
Tipy 25
Poslední tipující: René Vulkán, Divoženka1, la loba, V.N.Losinský, jitka.svobodova, labuť, Kubino 2, Psavec, Helena Lovecká, efeeez, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)