Vnitřní kolovrátek
Anotace: Prostě kolovrátek.
Zamířil jsem flétnou
k nebi
a provrtal mraky notama
a síťkou chytal
střípky písniček
v svůj hrací strojek paměti.
Točí se váleček
a ježí ostny,
brnká i cinká,
na plíšky měděné.
Vrčí a vyhrává
figurkám dřevěným,
co pohybem trhavým
tančí svůj menuet
s úklonem na špičkách
natřených střevíců.
Provrtal jsem mraky notama
a nechal spadnout déšť
do údolí svlačců,
aby se udusil
v kvetoucím tichu.
Komentáře (0)