Stékající proudy hvězd
Anotace: ...z výšin až sem...
Prý
všechno je možné…
I křišťálové kuličky těsně u těch mých,
ty jediné na celém světě,
pod pupeny v lesním rozkvětě,
v stříbrném lesku duhovek zelených…
I v jemné tváři krásných obrysů na tisíc
a linie toho hustého obočí,
v těch chvílích Země osou svou zatočí
a trošku vzduchu ubere mi z plic…
I studené srdce, co v objetí roztává
a náruč plná bezpečím jak luky kvítky,
jak říčka přetékajíc korýtky
ještě dlouho v příkopech zůstává…
Snad úplně všechno může se dít,
když se mlhoviny vylijí z trychtýřů,
odtrhnou od svých krunýřů
a atmosféra nestíhá pít…
To se pak plní
miliony nevyřknutých přání…
Tak pojď dál,
můžeš mě vést
pod stékajícími proudy
rozzářených hvězd…
Přečteno 329x
Tipy 37
Poslední tipující: šuměnka, Psavec, la loba, JohnyD., seh, Nikolka, Kubino 2, Mbonita, Danga, modrá..., ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)