v průběhu čtení jsem se musela připoutat...takový to byl cloumák,by mě neodválo!!!:)))
14.01.2011 12:00:00 | střelkyně1
..žebyvá jsi nám popisoval první lásku Napoleona..
..Désirée Claryovou.. :-)))
12.01.2011 20:22:00 | isisleo
Už anotace je zajímavá - hodně hřeš, ale hodně věř.
No a pokračování je natřískané po okraj.
12.01.2011 15:23:00 | René Vulkán
O s e d l a l a
jsem svého draka
a vyletěla do bouřkových řad
/ někdy mi obloha je malá; /
když v ztemnění se smráká
když zatoužím si vlétnout do mokřad
když hřmení je mým dozvukem
a blesky klikatí se v domobraní
na křídlech mohutných
tříštím nebe i zem
lačná i nenasytná v tasení svých zbraní
vytvářím kruhy ohnivé
cejchuji nebe
abys četl z nich;
mé rozeznělé vzkazy plamenného těla
nehybnost s výkřiky
spirály vzrušeného pršení
smyslnost, co Tě oněměla
a ostruhami ozdobené kotníky
podvazky v dračím vábení
střemhlavost letu na mýtické síle
Luskla jsem prsty v mihnutí;
„jsem paní Věčnosti
Tvé jizvy vábí mě v celém svém klenutí“
S myšlenkou napřed, v mohutném vanutí
jsem usmála se svojí lačnosti
pobídla draka do slabin
strhla ta mračna, jak závoje z vin
…a na hodinách roztál led z myšlenky rozpustilé…
12.01.2011 13:40:00 | šuměnka