V y s t o u p i l a
jsem z mořské hlubiny
tvořená z vln a příboje
mokrá tak, že bych nejspíš oněmila
/ i hlučnost pil /
oděná v pěnu závoje
hříšná i svůdná bez viny
s touhou, chutnat ho ve stoje…
…a tak jsem raděj rozložila
své tělo v nekonečno pouštních písků
do žáru, co by vzal si vlhka díl;
i země vyprahlá snad ze mě pila
slunce dva draky v chvíli vypálilo
tam mezi lopatky, v posvátnou misku
a vzduch mě dusil paží, horkem, silou
a zeleň do mých očí vyklíčila…
A když se poslední kus rozplavena vypařil
zbylo tam torzo, slaná socha ženy
ve zvláštní poloze
aranžmá zrnek bělostných;
dvě paže zoufale ve čtverci rozhozeny
a nohy zklíněné, tvář zpola k obloze
a ústa posledního vzdechnutí…
Sněžilo na ni peří, jako první hřích
Stačilo ústy vydechnout a bude součást dun
či rozsype se jako mávnutí
..a zas se zmátoří, je zvyklá na posun..
/ je zvyklá na podobné scény /
24.01.2011 13:50:00 | šuměnka