Blouznivec
Běl pokožky labutí
klaviatury noci
melancholií naladí,
v tísni nejvyšší
vklouzna Sněžce do papučí
já blouznivec našich hor a údolí,
stulím se Krakonošovi do náručí.
Duši bázní zkrčenou
ukolébá do klidu
matička Praha
laskavou Vltavou.
Cizokraj dálavou mi nevoní
raději jsem
blouznivcem našich hor a údolí.
Komentáře (6)
Komentujících (5)