Prchlivý okamžik
Anotace: co všechno se může stát v prchlivém okamžiku...
Prchlivý okamžik
Co se stane za rok, měsíc, den
či hodinu,
co se stane vážení
za pouhopouhou vteřinu?
Skřípění kol, smyk a rána,
člověk v bezvědomí,
který se možná neprobere
nového rána
Obyčejná svíčka,která začne hořet
a v plamenech je celý dům,
domov ve kterém jsme léta žili
náhle patří k pouhým snům
Nemoc, která přijde
v mládí, stáří,
člověk hezký a za okamžik
s popálenou tváří
Boháč, který prohýří peníze
během pár dní,
bezdomovec,který
o střeše nad hlavou sní
To vše se může stát
v prchlivém okamžiku,
kdy nevíme co se stane,
najednou se probudíme
a vidíme, jak náš dům vzplane
Osud je nevyzpytatelný,
však buďme stále na pozoru,
ať žijeme co nejdéle a vidíme
krásné slunce na obzoru
Komentáře (1)
Komentujících (1)