Pohlazení snu
v prodloužení noci
hrozinka obrazů
kdy tělo
jako
by
své v tobě smočí
a ty se nerozplyneš
tak jako tolikrát
když tam byl
jen oči
nebo co to máš
ukecly promiň
příště
nebo hned chceš li
já tě chtěl
jako mnohorát
než zrodily se živé sny
naše
ano, pohlaď slovo!
/ jak často dělám to, jak často však i On /
a zvláštní příchuť na patře se rozvine
s tou další, novou
a poté v pohlazení slovo zacinká svůj tón