Zeď
Anotace: Zpověď před cestou poslední...
Poklekám na zpověď,
před šedým oltářem,
postačí holá zeď,
bude mi farářem.
Tady v tom pekle,
kde těla bez duší,
hnána supy vztekle,
srdce strachy nebuší.
Pohřebiště důstojnosti,
z hostiny černé orlice,
zde shromažďují kosti,
co odhalila žranice.
Podle tvaru a barvy,
být obětí smrtihlava,
pro jeho lačné larvy,
národ, jenž čeká sláva.
V zajetí pravidel,
co nesmí se porušit,
nápor zloby stavidel,
který bere právo žít.
Tak tady dneska klečím,
z vůle moci čisté krve,
za rozsudek vděčím,
není to naposled ani prve.
Mladík, co není vrahem,
rána ticho prolomí,
stanu se jedním tahem,
vráskou jeho svědomí...
Přečteno 319x
Tipy 3
Poslední tipující: Jedůfka, Descardea
Komentáře (2)
Komentujících (2)