Betonance
Anotace: úvodní slovo kamarádčiny maturitní práce, čímž je focený kalendář na téma "beton, panel,..."
V betonovém kraji krys a odpatků,
v ráji podzemních řek,
ulice šedá se splétá do copánků
s životy nás všech.
V nežném slohu těžkého průmyslu
povlak černých kouřů nad střechy se vznesl
a v lese smutných stromů z panelu
už krása ztratila svůj smysl.
Ve špinavém pekle do kanálu házených mincí,
na zdech kreslená slova,
ve městě do betonu zalitých srdcí
sériových okovů jednotvárna.
Bludiště asfaltových chodníků a cest
beznadějně volá po kráse,
když duším umnělců, vždycky vrazí jednu pěst
a pak šeď, panel a beton zase...
Přečteno 434x
Tipy 11
Poslední tipující: CULIKATÁ, Gabrielle, labuť, Kars, Květka Š., Petbab
Komentáře (3)
Komentujících (3)