Slunce
V kapičkách přílivu
třpytí se poslední záchvěty
jarního slunce. Za květy,
do rosy-zapadá.
Skládá svou hlavu nachovou
do kapradí, do mechu,
tak klidně, bez spěchu-
tiše usíná.
V posteli z fialek
pohasíná jeho záře,
slzami pokryté tváře-
našli lék.
Z cesmíny a máty
silný extrah jednou denně,
vždy po ránu,bezprostředně-
nezmizí pevné dráty
co vrývají se v póry,
všem lékům vzdory.
..
Líce poraněné světem-
krvácí.
Pohasíná.
Nastává noc.
Přečteno 351x
Tipy 4
Poslední tipující: la loba, CULIKATÁ
Komentáře (1)
Komentujících (1)