U n a v e n á
starobylým klamem tesaným
lží vyšlapou v cestách do nikam
i gesty záludností ve hraní
na hraně poznání
vylétla jsem až nad břemena
do volných prostor, kde to znám
volume dala na maxim
zrcadlo nastavila proti sobě
a zděsila se toho, co v něm vidím;
vyhaslé slunce spadlo do komína
tělo jak hadr pohozený v hrobě
prorezlé srdce a za nehty vina
povadlá zeleň stejně jako jas
a trosky ráhen, přídí
v tapetě balastu a vrás
na zádech prázdnota
A otázky, co duši ve vír zamotaj´…
Jak veliké je hoře?
Jak velká jizva rozerve Ti srdce nitroví?
Kolik že chybí člověku, než nechají ho shořet?
Kde hledat odpověď?
/ čí ústa odpoví??? /
Tak kapko rtuti leť!
A křižuj nebeskou tou plání
A usedni pak smutku na řasy
Nastavte dlaně, ať vypláču tam dobrozdání
Nastavte ústa, ať duha zvěstuje mi lepší počasí…
Jsem zavěšená na krystalu, smyčku kolem krku
…a v srdci nůž, co uříznout měl jenom špičku brku…
31.01.2011 14:23:00 | šuměnka