PATETIKA
Přišel jsem, viděl jsem a nezvítězil
desetkrát podzim a třikrát zima
rukama lechtám se ve zbytku svých sil
když před zrcadlem zkouším si pózy mima
chtěl jsem si sepnout ruce kolem světa
pak přišla křivice a revma kruté
jen slova z papírů a umučená léta
a ruce zbyly samotné a nesemknuté
tak sbírám si pohlednice z dálek
a na balkóně mrtvé holuby
a přes kartóny ruských minerálek
si někdy stěží vidím do huby
na efedrinu užmoulaných básní
si stavím chmurné paláce
pak život zařve "tak už zhasni!"
Ty máš rád Skácela? No tak už se skácej...
Přečteno 528x
Tipy 24
Poslední tipující: gallatea, tato22, hašlerka, Anjesis, CULIKATÁ, staranna, Psavec, Gabrielle, Mbonita, Nikotin, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)