Krutý polibek
Zjevil jsi se znenadání,
krásný a tajemný jako hvězdné nebe
To snad Bůh vyslyšel mé přání,
tak proč náhle na duši mě zebe
Jediný dotek, tak letmý jako vánek,
však zanechal stopu, jako vypálené znamení
Kradeš mi den, upíráš mi spánek,
v soumračném objetí nejsme vůbec znavení
Pomalu vysáváš mi život z žil,
veškerá vůle mne opustila
Z míst, kde jsi kdysi dávno žil
pochází tvá pradávná síla
Lásku i nesmrtelnost nabízíš mi,
věčný život, či zatracení spíše?
Navždy s tebou v náručí tmy,
tys objevil mých tajných přání skrýše
Ač srdce mám spoutané,
dosud buší v mojí hrudi
Přesto vyměním ho za to tvé,
které jako ledový květ studí
Ještě než bude se mnou amen,
ucítíš horkou krev pod mojí kůží
Brzo z mého srdce stane se kámen,
touhou i strachem dech se mi úží
Již nikdy nepocítím bázeň z umírání,
projdu smrtí a zrozením do nového bytí
Nespoutaná vášeň a lásce odevzdání,
tak krutým polibkem mě, prosím, zbav mého žití
Přečteno 373x
Tipy 9
Poslední tipující: René Vulkán, Charibeja, Anjesis, CULIKATÁ
Komentáře (4)
Komentujících (4)