Zlomky IV.
Anotace: O dlažebních kostkách a estetice.
Vídám dlažební kostky, jak stále ležíce bok po boku, míjí jedna druhou.
A pak se dívám na ty vysoké, staré a nádherné, z hrubých cihel vystavěné výtvory tyčící se všude kolem.
A žasnu.
A stále nechápu.
A proto nevěřím.
Rozhlížím se a staticky vyhlížející lidé se mě dotýkají, když spěchají kolem.
A já tomu nerozumím.
Když zakláním hlavu, věřím, že spatřím
Boha,
nebe,
ptáka,
letadlo,
kouř,
oblak,
mlhu...
ale nic z toho nespatřuji.
Patřím pouze na bílý, holý strop, který za svou bělobou skrývá železobeton.
A já jen vím, že estetika zemřela.
Přečteno 316x
Tipy 1
Poslední tipující: Mbonita
Komentáře (0)