Abych se stal stéblem
Pohlédl jsem v tvé prázdné oči.
Vidím ty bolestivé noci.
Pláču nad tou trýznivou bolestí,
jejímž zvonivým křikem,
a v jejímž nitru z oceli
výstřel spojil se s nitrem.
Už nepláču,
když se noc snoubí s jitrem.
A slunce se pak zocelí,
slunce stane se břitem.
Jako se kouř mísí se vzduchem,
takto se také já měním v trávník,
budu jeho středem i kruhem.
Klidně rozkládám se v jeho útroby,
abych byl jeho krédem,
abych vrostl do hlíny
a abych se stal stéblem.
Přečteno 259x
Tipy 2
Poslední tipující: la loba
Komentáře (0)