Neznámé dveře
Anotace: nikdy nevíme, co je za neznámými dveřmi
Nikdy neprocházej neznámými dveřmi,
málokdy za nimi najdeš po čem toužíš,
často jen zbytky, co nesežrali červi,
a čas přešlapováním na prahu marníš.
Lákavé jsou dveře od 13. komnaty,
za nimi doufáš najít svoje přání,
ale vypustíš jen děsivé přízraky,
které jsou příbuzné sedmihlavé sani.
I když bys rád tento svět opustil,
nedopusť, abys ty, co tě milují,
jsi otevřením dveří krutě zapudil,
a teď se smutkem v srdci si zoufají.
Za dveřmi bývá jen mrazivá temnota,
ve které zoufale klopýtáš poslepu,
všude jenom nekonečná prázdnota
a nikde není konec černého tunelu.
Pak se upneš ke světlu, co v dálce září,
a se slzami v očích zjistíš v ohromení,
že svítí z těch tebou otevřených dveří,
kterými jsi sem vešel pln poblouznění.
A tak neotvírej zakázané komnaty,
i když doufáš za nimi dojít ke štěstí,
nečekají na tebe žádné zázraky,
jen riskuješ od neznáma rány pěstí.
Přečteno 331x
Tipy 25
Poslední tipující: Jats, šuměnka, Elisha, Any 4, ZILA78, Kubino 2, CULIKATÁ, hašlerka, Zasr. romantik, Gabrielle, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)