Měsíc na hladině
V potemnělých hlubinách
Těžce se dýchá
A lidská pýcha
Řeže do ran otevřených...
Kolikrát se v lesích stmívá
A stíny svoji délku prodlužují
Jak by dlouhou rukou svojí
Zakryly drobného člověka
Na útesech moře burácí
Svou otázku však šeptá tiše
Zda někdo jako ono dýše
Do neznáma proniká
A já se ptám kolikrát
Mi život musí dávat znát
Jak utopit se v vlastní pýše
Nebe ztěžklo
Neslyším nic
Tíhu na ramenou cítím víc
Než rozmluvy života
A já se ptám kolikrát
Mi život musí dávat znát
Jak utopit se v vlastní pýše
A zakusit jak měsíc chytat
Když se na hladině mihotá
Přečteno 368x
Tipy 8
Poslední tipující: blue, Trystan ap Tallwch, Kubino 2, CULIKATÁ, Kapka
Komentáře (1)
Komentujících (1)