Obraz stěny
Anotace: Taková malá mnohoznačná freska.
Slyšíš oceán hlasů.
Slyšíš hlas nad hladinou.
Slyšíš vláhu svých vlasů,
a v dálce tichý, jemný kouř.
Je tu skleslá sklenice
plná volné vody, a touž
vonnou vodou lijí se
proudy prostranného kouře.
Vzdorné vzory vzdují se
a lítě vzbourá se bouře,
kouř míří do hlubin vod,
vznáší se vzácně, a krouže,
je pohlcen pozdním polednem.
Nevidím ni jeden bod
nepohlcen nečinností,
a oběma zbývá jen krok
k dosažení nevinnosti.
Hledím před sebe a v dál,
v dálky mylné minulosti.
Zpěv kolejí tehdy hrál
v tichu opuštěné noci,
obraz stěny břitce se smál,
že není již v mé moci
slyšet jen, co existuje,
a každý že lidský pocit
budu žít, nikdy jej nepoznaje.
Komentáře (0)