bát se je ... nebát se je zlom...
a dívat se vzhůru je dívající se...
19.02.2015 02:40:21 | zelená víla
ukotvi si platinový fous bys o něho nepřišel v aerodinamickém tunelu tvořeného siločarama touhy...toť cenné o))
14.02.2011 20:11:00 | střelkyně1
On ukotvil prostor
Ona se řídila zákonem zachování energie
věděla, že nelze vytvořit ni zničit
chápala, co je vektor
i varieta, co už nehraničí
a přesto snažila se vklínit do děje;
• který svou fantazií žije
• který se občas zachvěje
v kamenném ozubení litanie
• který má tajuplnou zápletku
• i segment nových světů
• který se táhne od kraje až k prostředku
• a prahne po libretu
Oheň už plál, když ladil baryton
když vešel do mé utopie
/ tak pustili jsme osvětlený lampión
ať volnosti své využije /
a nechali se smést orkánem v jeho ruce
do šílenství psychické konstituce
do vesmírného mnohosvěta
do pochopení substituce
blázna i interpreta…
...a čekali, až odplazí se stín
by objal ji a odhalil ty taje
ta místa, z nichž se kráčí do příčin
…a z nich zas v detaily a hlubší jinotaje…
14.02.2011 15:00:00 | šuměnka
Retsinou ovoněná
na kramfleku
škrtám sirkou pod tebou
jak pod bunsenovým kahanem..
zahoříš modrým plamenem
s odstíny mnohobarevna
a jedna kapka z gejzíru
skápne omylem
mezi tvůj ukozováček a palec
promneš v ní
mne
ano mne
Hectore..
14.02.2011 14:29:00 | Mbonita