Prstovník
Anotace: ...v představách velkých umělců i narkomanů...
Pod tvrdou slupkou,
kterou sjímáš
z ovocných prstíků,
které rostou na
opadavém Prstovníku
je maso ještě sladší
než, když si ho
poprvé ze šprýmu
kousla do palce
. . . . .
tehdy netekla žádná krev,
možná ani teď neteče,
ale když chutnáš tyto
sladké prstíky,
na jazyku cítíš krev,
která je ovocnou šťávou
z tohoto lidsko-stromu
a nevadí Ti, že by to
mohly být klidně Tvoje prsty,
které žvýkáš jak žužu,
tato myšlenka Ti nejde na mysl
a ani Tě to nijak netrápí
. . . .
Prstovník je možná výplodem
feťáků a alkoholiků,
ale je stejně živý v představách
velkých umělců
jako u těch, kteří se často
třesou abstinenčními příznaky
. . .
je to důkaz toho,
že umělci se někdy pouštějí
do stejně podivných
a tabuizovaných témat
lidské mysli
a rádi se opájejí
představami, které
může mít i ten nejposlednější
narkoman, ale i drogový král
. .
...a každý si lítá
v tom svém nebíčku...
.
živý nebo mrtvý
vzkříšený či .....?
Přečteno 321x
Tipy 8
Poslední tipující: Judita, la loba, Gabrielle, Danga, hypertenze, Jiná
Komentáře (2)
Komentujících (2)