Spací
Anotace: pro mou dcerku, ukolébavka
Kvete nocí jasmín
a omamně voní
spící louku krásnou
cesta tkne ty jdeš po ní
Měsíc máš nad hlavou
a rosu mezi prsty
máš noční toulavou
jdeš hebkými trsy
mechu a kapradí
jež jsou tvou peřinou
a vlákna pavučin
tě do tmy zavinou
spí hvězdy na nebi
jedna z nich jsi i ty
Měsíc je barevný
na nebi přibitý
spí voda studánek
jak tvoje oči
hledí teď do dálek
noc do nich skočí
spí větve stromů
ve větru kývají
jemně se a dolů
na tebe dívají
jasmín kvete nocí
a voní omamně
krásnou louku spící
schovám ti do dlaně.
Přečteno 265x
Tipy 11
Poslední tipující: Gabrielle, CULIKATÁ, Romana Šamanka Ladyloba, jitka.svobodova, Sweet KiWi
Komentáře (0)