jednou
Jednou bych chtěl napsat báseň
o tlukotu srdce v hrudích stromů
o vůni jejich kůry a pryskyřice
kterou nese vítr od západu
do chřípí a dál a pryč
stejně jako staré vzpomínky
jednou bych ti chtěl napsat báseň
o obloze která fialový a černá
přicházející bouřkou
která krásní nebe jizvami blesků
a vše je zpité ozónem
i vůní mokré kůže
jednou bych ti chtěl napsat báseň
o zmoklých vlasech v květnu
o brouzdání mokrou travou
kdy rosa a déšť studí bosé nohy
ale hřeje na srdci
jako sluncem rozpukaná břidlice
jednou bych ti chtěl napsat báseň
o zlatožlutých lánech obilí
co křičí pichlavou chůzí chodidel
o rozpálených prašných cestách
o stínech košatících se lipových stromů
které utekly smrti i zrození
jednou bych těm stromům
chtěl napsat báseň o Tobě...
Přečteno 298x
Tipy 16
Poslední tipující: Jiparo, jitka.svobodova, CULIKATÁ, Anjesis, Gabrielle, labuť, Romana Šamanka Ladyloba
Komentáře (2)
Komentujících (2)