KOLÁČE OD BABIČKY
Ze sadů line se vůně marmelád
ovoce dozrává okupujíc stromy
hrušeň,třešeň,jabloň,vždy jsem měl rád
kynuté koláče babičky,mé Madony.
Tak křehké sypané cukrem
z láskou k přírodě zadělávané
to ještě býval jsem vnukem
sedával u okna a nasával s kuchyně voňavé.
Vypeckované srdcové třešně
zasněžené na pahorcích těsta
vždy chutnali tak báječně
když jezdili jsme na prázdniny z města.
I po letech
stále cítím tu neodolatelnou vůni
jak celá zahrada kvete
a babička ovocem se sluní.
A z něho dělá ty nejlepší dobroty
když je očesává s láskou do košíků
marmelády,sladkosti,kompoty
ahoj babi,přijelo za tebou pár nedočkavých strávníků.
Přečteno 298x
Tipy 23
Poslední tipující: Dota Slunská, Nick Name, la loba, Lorraine, CULIKATÁ, jitka.svobodova, casla, šuměnka, Kars, Jiná, ...
Komentáře (9)
Komentujících (9)