Dievča z barlou
Z vlastným vkusom
uprostred farebných dní
kráčala sama zo zápisníkom
kde spávali chyby a omyly
Rezkým krokom podopierajúc barlou
kráčalo dievča bez mena
Z barlou mnohými vyrezávanou
kráčala chytajúc ju každým dňom obmena
Spolu z vílami tancovala
na nemého zrkadla črepinách
Aby v ňom tvár prehovorila
keď príde láska po špičkách
Zaodetá krídlami snov a fantázie
drží sa stonky margarétky
Jej lupene hrejú ju na nohách
a ona počuje ako nenápadne šepkajú si
Vedomá neistým dnom osudu
vydala hľadať sa dúhu
Však putujúc a snívajúc o dúhe
nikdy nezabudnúc na sveta stuhu
Barlou podoprela oblohu
Svoj odraz v zrkadle
ponúknuc ako zálohu
V ušiach jej indiánska pieseň znie
Uspávanku pre nepokojnú myseľ
pre čas keď bolestná spomienka stlie
Přečteno 427x
Tipy 10
Poslední tipující: Emmelia, ilona, CULIKATÁ
Komentáře (2)
Komentujících (2)