Mrtvý pták
Anotace: Jak mrtvý pták může zastupovat mnohem víc.
Když jsem se dnes toulal domů,
spatřil jsem mrtvého ptáka,
ležel kousek vedle stromu
a pohled můj tiše lákal.
Ležel jako by nikdo jiný
neměl spatřit ho nežli já,
jako by jen můj stesk tklivý
mohl pokoj a klid mu dát.
Jeho tělo, které bylo
malé už během života,
choulilo se, křídly krylo,
odkrývalo mi jinotaj.
Jak může ptáček přikrytý
prachem a špínou lidí cest,
zůstat než k zemi přibitý
v tom prašném prachu českých měst?
Jeho tělo malé tehdy,
teď zdá se ještě menší,
překročit ho chtějí jedni,
obejít jemnocitnější.
Já chci ho zvednout a pohřbít,
já chtěl bych mu vdechnout život,
mým údělem je však jen dál jít.
Přečteno 385x
Tipy 8
Poslední tipující: Gabrielle, Anjesis, la loba, CULIKATÁ, Boudicca
Komentáře (2)
Komentujících (2)