Ona modrobílá 00víla
nejvyšší kvality...
ta velmi často láká bandity,
co tiše skrytě hledí,
na sametu sedí,
a poskytují nedotyky.
Pozor na ni !
22.02.2011 19:54:00 | spare
..poprášená moukou...stačí fouknout.....
...a je to vlastně Eva..z Adamova žebra... :-)))
22.02.2011 16:28:00 | isisleo
L i s t o v a l
„Sluneční září“
Spíš posvátně si s těmi listy hrál
sledoval, jak se pergamen
i barvy jasně tváří;
v titulu Modrý erb s korunou zlatavou
tři černé srpky Měsíce a Slunce nad hlavou
u Tajné fontány byl dvojí vodou sjednocen
pak v první traktátu zas sucho s vlhkem spářil
ve druhém už byl Slunce král
s královnou Měsíce / zástupci mužů, žen
a v třetím Horu ozářil svou Hvězdnou svatozáří
spojení nebe se zemí / nutnost i recitál…
u Zázračného stromu tvořil střed
/ těm dvěma protivám /
Otevřel nebe, rosil zem, co voněla jak med
by muž na sedmém poschodí,
ratolest rozdával…
Na rozpuštění krále též byl víc než vlhce sám
/ což se moc nehodí /
však obnovení s holubicí oku lahodí
Mohli žít spolu navěky, tam kde jitřenky chrám…
nicméně stal se mužem černých skic
Měl hlavu červenou
A žena, co má krásnou líc
i něhu tušenou
vede ho k stupni čistoty
až k výši nebe na soutok
/ na zádech perutě zlatavých pavích ok /…
A listoval by dál…
A byl by, čím by chtěl…
• kdyby ho tikot neprobral
• zvuk kroků nezazněl
…tak zvedl hlavu k ní, zeptal se; „co Ty tady??
Dáme si backgammon? Chci k Tobě do zahrady…“
* * *
zde bych chtěla zvlášť poděkovat za otevření nových obzorů...
22.02.2011 15:33:00 | šuměnka
fouknu trochu mouky
mezi stránky knihy osudu
nakrájím pár krajíčků
z podvědomí
a lopatek mlýna
ta zima přeje pečení
i stavění
vzdušných zámků
v altánku volám si
pro radost
kde jsi..Geralde
je čas odložit štít...
22.02.2011 12:31:00 | Mbonita