ŠITÍ
Zlatou jehlou sluneční,
provlékám nit s oblačnem,
blesky pořádají taneční,
ve večerním domě
po dohodě s průzračnem...
Jehla s hrotem třpytivým,
bez příkas a zápletek,
látku v rukou oživím,
v tanci šarmantních baletek...
Šijí se mnou čerti,
urození hříšníci,
vlajku na půl žerdi,
napnu jako
statnou plíci...
...a dýchám pořád zdatně,
ač mi táhne na století,
natáhnu brka na plátně
a sfouknu je nosem jako smetí...
...asi proto jsem pořád fit...
tráva vzduchem neletí...
...a můj úsudek má tvrdý štít
nic ho neporazí
Přečteno 286x
Tipy 19
Poslední tipující: jitka.svobodova, Psavec, Kars, hašlerka, Danga, Mbonita, Květka Š., Jiná, Helena Lovecká, CULIKATÁ, ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)