Vůdce
v kudrlinkách starověkého písma
vidím vepsány slavné osudy vojevůdců
a monarchů, které pohřbily věky,
jiná doba, jiné zákony
s novými lidmi s odlišnějšími zájmy...
...pořád se rodí noví vojevůdci,
i když zrovna nepoužívají
meče a tvrdé štíty,
luky a zapálené šípy
spíše tvrdé slovo
a autoritu si prosazují,
mnohdy se zápalem sobě vlastním
si budují základy
pro nové rozkazy...
...které rozdávají
a když jim ujedou nervy
na kolečkách mozkovny,
rozdají i tresty,
které se ovšem netýkají
fyzické újmy jako
spíše té finanční...
vůdčí slovo je vždy v čele,
ostatní stojí při něm
když padne vůdce,
jeho myšlenka,
odrazí se to i ve výsledku
a těm, kteří respektují
slova vůdce,
obvykle vůdce věří...
...veď naše kroky,
my povedeme Tvého koně
vůdce má rád oddanost svých lidí
Přečteno 248x
Tipy 7
Poslední tipující: jitka.svobodova, Jiná, Mbonita, Květka Š.
Komentáře (0)