Kdo chytá v žitě
Najít
neb nechat si darovat byť jen jediný další den
toť za sto dalších.
Brát i dát
v slunci, v bouřkách
kleptoman bez pochopení sebe sama
lupič
jenž pro sebe ukrývá slova po kapsách
a rozčesává po skalách rozevlátý
od prsou až k hedvábným kalhotkám čas
a stodenní smích neuchopitelný
v dlaních ušmudlaných
jehož průvan si však již
nedokážu ani předastavit.
Řvu!
A když řvu
lítám až do padnutí
a kopu do všech světových stran
a udivují mne
ty slehlé klasy všude v kruzích
tak přesvědčivé
jak bezstarostné dítě.
Tak jen pojď
ty, kdož chytáš v žitě
vítej
a buď
milován...
Přečteno 355x
Tipy 13
Poslední tipující: Elisha, Juan Francesco de Faro, zelená víla, Gabrielle, Psavec, hašlerka, NikitaNikaT., spare
Komentáře (1)
Komentujících (1)